Het Danspaleis - Bij ons thuis
Steun ons

Bij ons thuis

Het Danspaleis

Je bent oud en je wil wat! Samen feesten op je favoriete muziek. Juist als je oud bent want dansen verleer je nooit.

Het Danspaleis is een ouderwets gezellige disco voor ouderen. De PlatenDraaier (de PD) trekt de ouwe krakers uit de koffer zoals Johnny Hoes, Louis Prima, Doris Day en vele andere sterren van weleer. Van meezingers tot tranentrekkers, van polonaise tot ouderwets rock-en-rollen: met het Danspaleis is het altijd bal.

Het Danspaleis is een theatraal mini-evenement dat wordt aangeboden aan zorgcentra, festivals, evenementen en bedrijven die met ouderen een feest willen vieren. Dit mini-evenement met een bevlogen PD, rijdend discomeubel, glimmende dansvloer, feestelijk decor en dansende gastheren en -vrouwen is geïnspireerd op de jaren ’40 en ’50. De dansruimte wordt omgetoverd tot balzaal, jassen worden aangenomen, rollators geparkeerd en de advocaatjes en hapjes gaan rond.

Iedereen is welkom in het Danspaleis dus ook buurtbewoners, familieleden, personeel en jongeren doen mee aan dit feest van het leven.

Een Praatje en een Plaatje

In maart 2016 is het Danspaleis gestart met een nieuwe formule: Een Praatje en een Plaatje. Bij deze mobiele huiskamerdisco gaan buurtbewoners op bezoek bij ouderen met een draagbare platenspeler en een mix met 'singeltjes van toen'. Wanneer er interesse is, bezoeken ze samen een Danspaleis in de buurt waar ze andere bewoners en vrijwilligers ontmoeten.

Dankzij bijdrage van FNO kan Een Praatje en een Plaatje in 2017 en 2018 een doorstart maken en 500 nieuwe ouderen in Amsterdam, Rotterdam en een aantal andere Nederlandse steden bezoeken.

Kent u iemand die het verdient om bezoek te krijgen van onze mobiele huiskamerdisco? En is hij/zij 65-plusser, een muziekliefhebber en zelfstandig wonend in Amsterdam of Rotterdam? Mail naar Josette de Vroeg (josette@hetdanspaleis.com) of bel haar op 06 24 50 37 46.

Benieuwd naar alle ouderen en vrijwilligers van Een Praatje en een Plaatje? Bekijk hier de blog.

Nieuws

VRIJWILLIGERS GEZOCHT

Ben je een muziekliefhebber, heb je wat met ouderen, ben je een sociaal dier én kan je zelfstandig werken? Dan zijn wij op zoek naar jou voor Een Praatje en een Plaatje

Een Praatje en een Plaatje is een mobiele huiskamerdisco waarbij je als vrijwilliger bij een oudere op bezoek gaat met een draagbare platenspeler en singeltjes met ‘muziek van toen’. In deze bezoekjes vormt muziek de ijsbreker voor contact.

Ben je enthousiast? Woon je in Rotterdam? En ben je rond de 2 uur om de week beschikbaar voor ongeveer 3 maanden? Mail dan je naam en een korte motivatie naar ariane@hetdanspaleis.com.

Communicatie Stagiair(e) gezocht!

Per 1 oktober zoekt het Danspaleis een enthousiaste communicatie stagiair(e) die ondersteuning kan bieden aan de PR medewerker, de projectleider van Een Praatje en een Plaatje en de zakelijk leider. Je zult hen ondersteunen in de werkzaamheden op kantoor. Denk daarbij aan het bijhouden van de website en de blog, het benaderen van pers en samenwerkingspartijen, contact onderhouden met ouderen, en, waar nodig, ondersteunen bij het productieve proces van de ‘Een Praatje en een Plaatje’. Ook is er de mogelijkheid om een marketingplan en social media plan te schrijven. We zijn op zoek naar iemand die blij wordt van het Danspaleis en pro-actief meedenkt. Daarnaast is er ruimte om jouw specifieke talenten in te zetten!

Jij
Voor deze functie zoeken we iemand die:
-       Zelfstandig en accuraat kan werken
-       Communicatief vaardig is
-       Van afwisseling houdt, flexibel is en van aanpakken weet
-       Wil bijdragen aan het welzijn van ouderen
-       Vier of vijf dagen per week beschikbaar is voor minimaal 3 maanden
-       Woonachtig is in Amsterdam of omgeving

Contactgevens
Ben je enthousiast of heb je nog vragen? Stuur dan vóór 24 september je motivatie en CV naar Ilmer Rozendaal (ilmer@hetdanspaleis.com). Vrijwilligersvergoeding beschikbaar. Gesprekken vinden plaats in week 38 op ons kantoor in Amsterdam. 

Deelnemers OuderenLAB Amsterdam Noord gezocht!

Het Danspaleis is door de gemeente Amsterdam geselecteerd om in de ‘aanpak eenzaamheid’ een experiment uit te voeren: het OuderenLAB.

Wij willen samen met 65-plussers een praktisch aanpak testen waarin we middels muziek contact leggen in de buurt en het burennetwerk versterken.

Het OuderenLAB bestaat uit drie gezellige middagen waarin we samen met u de welzijnsbehoeften van 65-plussers ontdekken. Net als bij het Danspaleis en 'Een Praatje en een Plaatje' staat muziek centraal. In huiselijke sfeer en in een kleine groep willen we graag van u leren. Aan welke activiteiten neemt u deel? Wat kan er beter in uw buurt? Waar droomt u van? 

Vindt u het leuk om uw ideeën en ervaringen met ons te delen en bent u 65+, alleenstaand en zelfstandig wonend in Amsterdam Noord? Dan zijn we op zoek naar u!

Meer informatie of aanmelden? Neem contact op met Aukje Ypma via 06 44 01 43 65 of mail haar op aukje@hetdanspaleis.com.

Deelnemers krijgen een jaar lang gratis toegang tot alle Danspaleizen en tijdens de middagen zorgen wij voor hapjes en drankjes! 

JONG EN OUD IN NIJMEGEN

Op zaterdag 15 juli (15.00 - 17.00u) kan er tijdens de opening van de Vierdaagsefeesten worden gedanst bij het Danspaleis op de Waalkade (bij het Labyrint). Samen met Drift om te dansen wordt deze unieke editie georganiseerd.

Luister hier het interview terug dat Brent, van Drift, gaf op dinsdag 27 juni bij 3voor12. 

Bekijk hier het event. 


 

 

VPRO TEGENLICHT

Op zondag 30 april was Suna Duijf te zien als Uitdager & Aanpakker bij VPRO Tegenlicht. Klik hier om het item terug te kijken. 

WINNAAR HELDCARE 2017

Op donderdag 22 juni werd het Danspaleis uitgeroepen tot winnaar Heldcare Demoday 2017. Samen met winnaars CRDL en Amsterdams Vervoer Collectief kan het Danspaleis de komende periode via een maatwerktraject om haar groeiplan te realiseren.

Meer informatie over Heldcare, initatiatief van Achmea Foundation en Social Enterprise NL, vind je hier

Lees hier het artikel dat Jan Wiercx, senior communicatie adviseur Achmea, schreef over 22 juni. 

BOEK NU EEN DANSPALEIS

 

Wilt u samen met het Danspaleis alle ouderen in Nederland laten dansen? Organiseer dan zelf een ouderwets gezellig dansfeest met muziek van toen. Neem contact op met Kim Renskers voor de mogelijkheden (kim@hetdanspaleis.com) of bel haar op 06 45 01 00 01. 

BEZOEK EEN DANSPALEIS

 

Houdt u van muziek en dansen? Kom dan de dansvloer onveilig maken bij een ouderwets gezellig dansfeest bij u in de buurt. Kijk hier voor de agenda van het Danspaleis. Ontvangt u de agenda graag per post? Mail uw gegevens dan naar info@hetdanspaleis.com

Wilt u liever thuis worden bezocht met muziek en houdt u van een praatje? En woont u in Amsterdam of Rotterdam? Geef u dan nu op voor Een Praatje en een Plaatje door te mailen naar Josette de Vroeg (josette@hetdanspaleis.com) of bel haar op 06 24 50 37 46. Deelname is gratis. 

P.S. Ken je iemand die het verdient om bezocht te worden door Een Praatje en een Plaatje? Mail dan Josette voor meer informatie. 

 

De Danspaleis trailer

Een vrolijk voorproefje van het Danspaleis.

Twitter:

Volg ons op

Nieuwsbrief ontvangen?