Het Danspaleis - Over ons

Over ons

Visie

In de diepste kern van de mens brandt een vuur dat iedereen verbindt. De grote uitdaging is te ontdekken wat het vuur in iemand doet oplaaien tot een zinderende vuurzee.

Vanuit het inzicht dat muziek een magisch middel is om mensen bij elkaar te brengen en mensen in beweging te zetten, is de Danspaleisformule ontwikkeld, een disco voor ouderen waar jong en oud elkaar ontmoeten.

ANBI

Stichting Danspaleis is een kleine, flexibele organisatie met een aantal vaste krachten en een groeiend aantal vrijwilligers.

Een kleine, maar betrouwbare organisatie want het Danspaleis heeft een ANBI status, wat betekent: Algemeen Nut Beogende Instelling. Dat is niet alleen iets waar wij trots op zijn, maar dat betekent ook dat uw schenkingen aftrekbaar zijn. Voor onze ANBI-gegevens

klikt u hier >

Hoe het begon

DJ Suna werd gevraagd om muziek te draaien op het verjaardagsfeestje van de vijfenzeventigjarige moeder van een vriendin.

Het publiek zou voornamelijk uit ouderen bestaan; het leek de dj dan ook een goed idee om de muziek uit de jeugd van de jarige te draaien. Toen de eerste plaat werd opgezet gebeurde er iets bijzonders: het publiek sprong letterlijk op, stoelen werden aan de kant gezet en er ontstond spontaan een uitgelaten zing- en dansfeest. Door het aanstekelijke plezier van de ouderen werd het een feest voor alle generaties. Iedereen danste met elkaar, jong en oud.

Onder de indruk van het effect van muziek op ouderen ontstond bij Suna al snel het idee van het Danspaleis: een disco voor ouderen.
Inmiddels is het Danspaleis een organisatie van een bont gekleurd gezelschap aan medewerkers met ieder z'n eigen kwaliteiten en met dezelfde passie: alle ouderen van Nederland te laten dansen!

Steun ons >

Medewerkers

Suna Duijf

Suna Duijf

Artistiek leider en PD (PlatenDraaier)

Initiator en creatieve duizendpoot Suna is een succesvol dj maar ze is vooral actief als cultureel conceptmaker. De artistieke leiding is op creatief en inhoudelijk vlak verantwoordelijk voor het bewaken en het verder ontwikkelen van de formule. De artistiek leider zorgt ervoor dat het Danspaleis blijft leven onder zowel het oudere als het jongere publiek. Ook is zij promotor en gezicht van het Danspaleis.

Ariane Nooteboom

Ariane Nooteboom

Coördinator Rotterdam 'Een Praatje en een Plaatje'

Ariane werkt sinds februari 2017 bij het Danspaleis als coördinator Rotterdam van ‘Een Praatje en een Plaatje' in duo-rol met Fleur. Ze heeft een achtergrond in sociale wetenschappen en werkte meerdere jaren in de Europese politiek in Brussel. Naast haar werkzaamheden voor het Danspaleis heeft ze haar eigen bedrijf Inside Rotterdam in lokale fiets- en wandeltours.

'Muziek weet iedereen te raken en dat maakt het een ongelofelijk krachtig middel om mensen te verbinden, dat vind ik denk ik het mooist. Mensen te verbinden door middel van muziek. Ze te laten ontspannen en genieten, samen.'

Karin van den Berg

Karin van den Berg

Zakelijk leider

Karin is in september 2015 begonnen als zakelijk leider bij het Danspaleis, met dank aan Anneke Wilms.

'Wat een mooi doel: oudere mensen in beweging brengen en mensen van alle leeftijden met elkaar verbinden op de dansvloer. We zijn een organisch groeiende organisatie waar steeds meer bijzondere en getalenteerde mensen zich bij aansluiten. Ieder jaar komen er meer Danspaleisedities bij en af en toe zetten we nieuwe projecten op.

Naast de dansmiddagen hebben we nu het mooie project 'Een Praatje en een Plaatje'. Ik ben trots en blij dat ik samen met Suna aan het roer mag staan van deze fijne sociale onderneming.'

Frédérique Arnold

Frédérique Arnold

PR en Communicatie

Frédérique houdt zich sinds december 2015 bezig met de PR en Communicatie voor het Danspaleis en met de projectleiding van Een Praatje en een Plaatje. Ze is 26 jaar en daarmee de jongste Danspaleizer. In de zomer is Frédérique afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam in de Master Theatre Studies. De creatieve sector is haar dus niet onbekend. Naast de PR is Frédérique ook actief als cabaretière en volgt ze een deeltijdopleiding aan de Koningstheaterakademie in Den Bosch.

‘Ik heb al sinds jongs af aan een grote bewondering voor ouderen, een interesse in muziek en een passie voor dansen. Dat ik de PR mag doen voor het Danspaleis is daarom een cadeautje en daarnaast een mooie nieuwe uitdaging! Heerlijk ook dat ik deel mag uitmaken van deze enthousiaste en liefdevolle club mensen!’ 

Desiree Botterman

Desiree Botterman

Vrijwilligerscoördinator Amsterdam e.o.

Sinds 2017 is Desiree verantwoordelijk voor de vrijwilligers in Amsterdam en omstreken. Naast haar werk bij het Danspaleis is Desiree integratief psychosociaal therapeut en begeleidt zij mensen bij bewustzijnsontwikkeling en persoonlijke groei vanuit haar eigen praktijk 'Happy2dee'. In haar werk heeft ze de wens dat iedereen elke dag kan afsluiten met het gevoel 'ik was happy today'!

'Ik werd direct aangestoken door het enthousiasme waarmee de mensen zich inzetten om het vuur in de ouderen weer te laten vlammen. Ik vind het een hartverwarmende manier om de oudere te laten voelen dat hoe oud je ook bent, de 'jonge blom' of 'coole nozem' nog steeds in je zit.'

Josette de Vroeg

Josette de Vroeg

Projectleider 'Een Praatje en een Plaatje'

Josette is in februari 2017 begonnen bij het Danspaleis als projectleider van Een Praatje en een Plaatje. De afgelopen acht jaar heeft zij gewerkt als marketing en communicatiemanager bij twee sociale ondernemingen. Ook heeft zij bij IDFA gewerkt. Naast projectleider werkt ze aan greyziness.nl, een online magazine waar alle mooie en hilarische verhalen over ouderen samen komen.

‘Wat er gebeurt tijdens een Danspaleis is pure magie. Fantastisch om te zien wat voor impact muziek heeft. Zelf is het eerste wat ik doe elke ochtend muziek opzetten. Met de mobiele huiskamerdisco gaan we de komende 1,5 jaar 500 ouderen bereiken. Ik ben dan ook heel trots om voor deze toffe organisatie te werken. Er zit zoveel potentie in het Danspaleis, omdat het echt werkt!’

Kim Renskers

Kim Renskers

Dansmakelaar

Via Starters4Communities kwam Kim bij het Danspaleis. Haar missie binnen de organisatie is het verbinden van andere organisaties en bedrijven aan het Danspaleis, waardoor we kunnen gaan groeien en kunnen verduurzamen. Kim volgde studie Hotel Management in Maastricht en werkt naast het Danspaleis ook als Customer Succes bij Flipbase.

‘Naast dat dansen een goede work-out is voor mezelf, geniet ik er ook heel erg van om te zien hoe de bezoekers van het Danspaleis genieten van ‘hun’ muziek van toen. Eigenlijk halen we iedere keer een succesje als er iemand danst!’

Fleur Ramos-Krenten

Fleur Ramos-Krenten

Coördinator Rotterdam 'Een Praatje en een Plaatje'

In de zomer van 2016 is Fleur begonnen als vrijwilliger bij Een Praatje en een Plaatje in Rotterdam. Na een aantal huisbezoeken, vrijwillig meedansen bij Danspaleizen en de klik met een favoriete Danspaleis oma was het tijd voor de volgende stap. In maart 2017 is zij samen met Arianne gestart als coördinator voor onze mobiele huiskamerdisco. Fleur heeft International Business & Languages gestudeerd en tien jaar marketing ervaring in het bedrijfsleven. Naast haar werk bij het Danspaleis is ze Marketing & Communicatie adviseur in het Onderwijs. Fleur danst graag en is gek op muziek en festivals.

'De ontmoetingen met ouderen zijn zo bijzonder! Er is altijd iets te leren, te lachen of te genieten met elkaar. De impact van onze bezoekjes thuis is enorm en de dankbaarheid van de ouderen hartverwarmend!

Martin van Leusden

Martin van Leusden

Runner

Sinds augustus 2015 is Martin betrokken bij het Danspaleis als productiemedewerker. Tijdens de edities zorgt hij, als ‘chef sfeer’, dat alles er goed uit ziet én neemt hij alle dames mee de dansvloer op! Naast zijn werkzaamheden bij het Danspaleis is Martin als muzikant betrokken bij Zona’s Kiosk en doet hij de module fluisterjazz.

‘Het Danspaleis is op mijn pad gekomen en er was meteen een klik: non-verbale communicatie. Iedereen heeft in zijn of haar jeugd gedanst, maar vanwege het ouder worden

denkt men dat het niet meer kan. Samen vinden we echter wel een nieuwe dans uit, neus omhoog en daar gaan we!’ 

Lotte Dijkstra

Lotte Dijkstra

Productieleider en Runner

Lotte verhuisde afgelopen jaar naar Amsterdam voor een Master Sociale en Culturele Antropologie. Daarvoor was ze werkzaam als producent van verschillende theater- en muziekfestivals in het noorden van het land. Naast studie en werk is Lotte druk met Lindy hop dansen, kwaliteiten die ze bij het Danspaleis zeker kan inzetten. Sinds de zomer is Lotte werkzaam als productieleider en ondersteunt ze Robin.

‘Ik vind het mooi om te zien dat we vanaf minuut 1 een bruisend feest neer kunnen zetten voor mensen van alle leeftijden! Het is bijzonder om te zien wat dansen met mensen doet en welke emoties het in hen losmaakt. Het Danspaleis voelt als een warm bad!’

Martien Giele

Martien Giele

Adviseur

Sinds 2014 is Martien betrokken bij het Danspaleis als adviseur op gebieden van organisatie, bedrijfsvoering en financiën. Martien is als vrijwilliger en adviseur verbonden aan de Sesam Academie, een organisatie adviesbureau voor non-profit bedrijven. Zoals het Danspaleis, waar deze econoom met groot genoegen een steentje aan wil bijdragen.

‘Met heel veel plezier doe ik dit werk. Het Danspaleis levert een fantastisch product, met groot enthousiasme. Ik ben erg onder de indruk van de betrokkenheid  en inzet van de Danspaleizers.’

Miriam Pijnenburg

Miriam Pijnenburg

Voorzitter Stichting Danspaleis

Miriam Pijnenburg is marketing en communicatie adviseur en heeft ervaring in het opzetten van startende ondernemingen. Haar expertise wordt ingezet om valkuilen en mogelijkheden tijdig te lokaliseren. Daarnaast wordt haar communicatie-kennis ingezet om het Danspaleis een herkenbaar en duidelijk gezicht te geven.

'Het wonder van de muziek is, dat het je persoonlijk raakt en je tegelijkertijd verbindt. Het kan je daarmee naar oude herinneringen brengen of naar nieuwe plekken -in je hoofd- die nog niet bestaan.
Iedereen beleeft muziek op zijn eigen wijze en dat voelt krachtig en maakt vrij. Kortom, muziek verrijkt. Altijd. En daarom geloof ik -heel sterk- in de kracht van het Danspaleis.'
Ilmer Rozendaal

Ilmer Rozendaal

Bureaumanager

In december 2016 is Ilmer begonnen als bureaumanager. Zij zorgt voor het reilen en zeilen op kantoor en ondersteunt artistiek leider Suna en zakelijke leider Karin. In 2011 studeerde Ilmer af aan de regie- en docentenopleiding aan de Toneelacademie in Maastricht. Naast freelance werk als theaterregisseur en -docent heeft zij sindsdien bij culturele en sociale organisaties ervaring op zakelijk en administratie vlak opgedaan. Zo ontdekte Ilmer dat ze ook hier een talent en passie voor heeft!

'Wat het zo leuk maakt om bij het Danspaleis te werken, is dat je bij iedere medewerker voelt waar ‘ie het voor doet: ouderen een goeie tijd bezorgen en volwaardig onderdeel laten zijn van de samenleving! In ieder mens, jong en oud, brandt een helder licht. Soms kan het het licht wat verduisterd raken, muziek heft die verduistering op zodat iedereen weer kan stralen!'

Esther Verhoeven

Esther Verhoeven

Bestuurslid Stichting Danspaleis

Esther Verhoeven was directielid bij de rijksoverheid, maar is overgestapt naar de consultancy. De rode draad in haar werkende leven is het herkennen en versnellen van vernieuwing en verbetering. In haar dagelijks werk trekt zij een organisatie naar een hoger plan, waardoor kansen kunnen ontstaan voor het verbinden van mensen.

'Het Danspaleis draagt bij aan de sociale vernieuwing, ze creëert ook een community, een nieuwe ‘familie’ en ze helpt mensen tot op latere leeftijd fris en vitaal te blijven. Ik vind het fantastisch. Het past in het huidige tijdsbeeld en als bestuurslid draag ik dus graag mijn steentje bij.'

Anneke Wilms

Anneke Wilms

Penningmeester Stichting Danspaleis

Anneke Wilms is projectadviseur bij Instituut Gak en heeft een economische opleidingsachtergrond. Haar ruime kennis en ervaring op economisch vlak geeft fundament aan de Danspaleis organisatie. Haar kennis en ervaring op het gebied van arbeidsintegratie geeft ondersteuning in het betrekken van jongeren bij het Danspaleis. Anneke is een waardevolle rot in het vak die met haar kennis en adviezen het Danspaleis richting geeft.

Robin Jaegers

Robin Jaegers

Productieleider en PD

Ik ben de productieleider van alle danspaleizen en zorg er voor dat alles soepel verloopt; van opbouw tot dansen, van planning tot uitvoering. Ook ben ik af en toe achter de draaitafels te vinden als PD Robin.

Een van de redenen waarom ik bij Het Danspaleis werk is dat er vaak zulke bijzondere dingen op de dansvloer gebeuren, dat geeft mij veel positieve energie.
Dat kan zijn, van heftige emoties van mensen tot pure blijdschap, mensen die los komen en de chaos die ontstaat tijdens een polonaise. Vooral de blend van verscheidene mensen die samenkomen is bijzonder, dit zie je vooral bij de buurtedities. Kortom het geeft energie!

 

Jenny Fatisis

Jenny Fatisis

Coördinator Amsterdam 'Een Praatje en een Plaatje'

Jenny is in mei 2016 gestart bij het Danspaleis als vrijwilligers- en ouderencoördinator in Amsterdam voor Een Praatje en een Plaatje. Ze kon vrijwel direct starten, vol enthousiasme, en daar zijn we heel blij mee. Voordat Jenny bij ons kwam, heeft ze gewerkt voor het Cinekid festival en Tweetakt in Utrecht op de marketing & communicatieafdeling. Maar het werd tijd voor een nieuwe uitdaging en die heeft ze bij ons gevonden!   

‘Ik ben gepassioneerd over muziek (ik heb zelf veel in bandjes gezongen) en ik vind het heerlijk om mensen blij te maken. Het Danspaleis is hier een combinatie van en dat is te gek!’ 

Dieuwer Duijf

Dieuwer Duijf

PD en 'Alleskunner'

Dieuwer is PD en alleskunner. Deze superrunners zetten zich naast de eigen werkzaamheden in voor het Danspaleis. Jongemannen met spierballen, gevoel voor dansen en een sociaal hart. Van het transport, de opbouw, het begeleiden van de leerlingen en het betrekken van de ouderen, de alleskunners zijn van alle markten thuis. Dieuwer is door z'n charme en gevoel voor contact een gewilde jongeman onder het overwegend vrouwelijke danspubliek.

 

 

Tess Semin

Tess Semin

Grafisch Vormgever

Tess Semin is sinds december 2016 de nieuwe grafisch vormgever en maakt alle flyers en posters zodat alle ouderen weten dat we er zijn. Als freelancer richt Tess zich op de sociale en culturele sector. Zij wil een bijdrage leveren aan de maatschappij door met haar werk bepaalde doelgroepen in beweging te zetten (www.waysofseeing.nl).

‘Het Danspaleis is een initiatief waar ik met veel passie voor werk. Dansen is namelijk net als beeld; een taal waar je nauwelijks worden voornodig hebt. Daarnaast is dansen een middel om mensen samen te brengen, dat spreekt me aan!’ 

Pauline Schreurs

Pauline Schreurs

Vrijwilligerscoördinator Rotterdam e.o.

Pauline Schreurs is de vrijwilligerscoördinator voor het Danspaleis in Rotterdam. Ze studeerde de Bachelor Autonoom Beeldende Kunst en de Master Museologie. Naast het Danspaleis is Pauline actief als freelancer in diverse kunst- en cultuurprojecten, waaronder Charlois Speciaal en Stichting NAC. Ze is niet onbekend met ouderen, zo heeft Pauline lange tijd naailes gevolgd met ouderen, maar ook ouderen yoga les gegeven.

‘Bij het Danspaleis activeer, motiveer en stimuleer ik graag mensen om te dansen. En natuurlijk nodig ik ook graag mensen uit om vrijwilliger te worden bij ons!’ 

Frank van Bommel

Frank van Bommel

Runner

In 2016 kwam Frank via Martin als runner bij het Danspaleis. Martin vertelde hem al twee jaar verhalen die altijd bijzonder prettig en inspirerend om te horen waren. Naast het Danspaleis is Frank muzikant en treedt hij regelmatig op in diverse formaties. Op de vloer geniet hij van de mensen, muziek en de gezelligheid.

'Ik vind de sfeer en het idee wat het Danspaleis brengt iets geweldig fantastisch en ik ben blij dat ik daar deel van uit mag maken. Een dag Danspaleis is een schoolreisje met een bijzonder leuk feestje in het midden: echt genieten!'

 

Mike Boissevain

Mike Boissevain

Runner

Sinds begin 2016 is Mike onderdeel van de Danspaleis-familie als productiemedewerker. Met een achtergrond in Filosofie en Landbouw is deze man een alleskunner. Zo had hij o.a. een Bed&Breakfast, is hij klusser én is hij momenteel bezig met het opzetten van een Eco-gemeenschap op het platteland in Roemenie. Daarnaast houdt hij van muziek, dansen en mensen.

‘Het leven is een Dansfeest! Ik houd van glimlachende gezichten en leven vanuit het hart. Het Danspaleis is een plek waar alles bij elkaar komt en we twee uur lang samen feesten.’

Volg ons op

Nieuwsbrief ontvangen?