Het Danspaleis - Steun ons

Steun ons

Word vriend!

Dansen doe je niet alleen dansen doe je samen. En om alle ouderen van Nederland te laten dansen hebben we uw hulp nodig.

Het Danspaleis is voor een groot deel afhankelijk van de steun vanuit fondsen en giften. Om meer ouderen in Nederland blij te maken, kunt u het Danspaleis steunen door een donatie te doen via uw bank. Giften kunt overmaken ovv 'GIFT' op IBANrekeningnummer
NL21RABO0157623416 ten name van Stichting Danspaleis.

Het Danspaleis heeft een ANBI-status, het keurmerk voor stichtingen dat het mogelijk maakt om een gift te doen met belastingvoordeel. Voor meer info kunt u kijken op: http://www.belastingdienst.nl

Sponsors gezocht

Het Danspaleis bereikt steeds meer ouderen en spreekt een brede doelgroep aan. Bedrijven en sponsoren kunnen in samenwerking met het Danspaleis deze doelgroepen op een sympathieke manier bereiken en blij maken.

Denkt u aan sponsoring van het Danspaleis?
Mail ons om de mogelijkheden te bespreken op info@hetdanspaleis.com.

Wilt u als bedrijf uw medewerkers als vrijwilligers inzetten en de ouderen blij maken?
Dat kan door een speciale Danspaleis-bedrijfseditie te boeken.  Vraag een offerte aan op info@hetdanspaleis.com.

Heeft u als bedrijf een goed idee om het Danspaleis in natura te steunen? (zoals bijvoorbeeld kantoorruimte in Amsterdam West, decorstukken uit de jaren '40 en '50)
Mail ons op info@hetdanspaleis.com.

Ambassadeurs

Hans Elzinga

Hans Elzinga

Danskoning en 'Alleskunner'

Over Hans kunnen we heel duidelijk zijn, dit is de meest begeerde danskoning op de Danspaleisvloer. Hans is van oorsprong manueel en shiatsutherapeut. Hij is in z'n vroege jaren kampioen ballroom dansen geweest onder de amateurs. Dat zet hij met veel verve en plezier weer in tijdens het Danspaleis. Met Hans aan je zijde worden alle zorgen vergeten en voel je je weer jong.

Paul van der Linden

Paul van der Linden

onderzoeker en bedrijfsadviseur

‘Het Danspaleis slaat een brug tussen generaties, biedt vrolijkheid en nodigt buurtbewoners uit. Amsterdam kent honderden 'verbindingsprojecten'. Daartussen valt het Danspaleis op vanwege de originaliteit en de persoonlijke betrokkenheid. De effectiviteit van het project wint ook aan kracht omdat het Danspaleisteam complementaire vaardigheden bezit op zakelijk en communicatie gebied. Het Danspaleis hebben we in opdracht van de gemeente Amsterdam dan ook terecht 'ambassadeur van de verbinding' genoemd.

Tjalda van Halm

Tjalda van Halm

Voormalig vrijwilligerscoördinator

Tjalda was in 2015 en 2016 de vrijwilligerscoördinator in Amsterdam. Voordat ze bij ons kwam heeft ze onder andere op de kinderpoli en in de ouderenzorg gewerkt. Daarnaast heeft Tjalda een Buurtcafé opgezet dat een ontmoetingsplek werd voor de hele buurt en een leerwerkplek was voor jongeren. Liefde voor het samenbrengen van jong en oud zit in haar bloed.

‘Door de jaren heen realiseer ik mij dat ouderen altijd een terugkerende rol in mijn leven hebben gespeeld, en met het Danspaleis ben ik weer terug bij die ouderen. En waarom? Het Danspaleis ontroerd, geeft vreugde, dansplezier en opent ieders hart!’

Mark Mieras

Mark Mieras

wetenschapsjournalist en auteur

'Ouderen kun je met muziek activeren en terugbrengen in hun element. De combinatie met beweging maakt dit nog effectiever. Het lijkt magie wat je losmaakt maar het is gewoon hoe de hersenen werken. Motoriek, lichaamsgevoel en de muzikale herinnering zijn in de hersenen nauw gekoppeld aan denken, emotie en identiteit en vormen een krachtige ingang voor het geheugen. Daarom brengt dansen zoveel in beweging: fysiek en geestelijk. Het Danspaleis is een uitstekend initiatief: een stimulans voor ouderen om zichzelf te voelen en een impuls voor hun verzorgers om hen langs de muzikale weg aan te spreken.’

Mieke Sandkuijl †

Mieke Sandkuijl †

Algemene projectleiding

Mieke Sandkuijl was sinds 2011 als algemene projectleider van het Danspaleis medeverantwoordelijk voor het succes van het Danspaleis. Mieke was een van die mensen die haar hart had verpand aan het Danspaleis. Met een tomeloze energie ging ze er voor. Mieke was iemand van woorden en daden. Ze was een betrouwbare, loyale en drijvende kracht, waardevol voor de voortgang van het Danspaleis. Op Mieke kon je bouwen.  

Op 3 jan 2015 is Mieke na een langdurige ziekte overleden.

Mieke heeft een blijvende stempel gedrukt op het Danspaleis. De bijzondere, ontroerende en mooie feestjes die inmiddels zoveel ouderen hebben blij gemaakt, kunnen dankzij Mieke worden voortgezet. Ze zal dus ook in de toekomst mee blijven toeren. 

 

Fred Beekers

Fred Beekers

Oprichter Artsen zonder grenzen en Resto Van Harte

'Het Danspaleis brengt generaties bij elkaar. Muziek verbindt en kan mensen opzwepen tot een euforie. Je voelt je opgenomen. Je hoort er weer bij! Het verbindt ouderen met elkaar en met de wereld. Het is als vrijen en lekker eten: het geeft energie en verbondenheid met alles om je heen. Resto VanHarte en het Danspaleis stimuleren mensen deel te nemen aan de samenleving. Laat Nederland een groot Danspaleis worden.'

Terts Brinkhoff

Terts Brinkhoff

creatief directeur de Parade en cultureel ondernemer

‘Het Danspaleis ademt dezelfde sfeer als wat je in Belgische ontspanningszalen ook tegenkomt: een jazzke (trio van bas, drums en accordeon) speelt de hele zondagmiddag zonder blikken of blozen……..en de oudjes ………? Die kaarten, drinken thee of soms een advocaatje en draaien even onverstoorbaar hun rondjes op de dansvloer.

DJ Suna is de enige DJ van nu die deze folklore begrijpt en als geen ander weet te brengen.’

Roald de Boer

Roald de Boer

Luisterend oor en 'Alleskunner'

Roald is de meest betrouwbare chauffeur onder de  alleskunners en multi inzetbaar. Waar de andere mannen zich op de dansvloer begeven, motiveert Roald de ouderen vooral met een praatje aan tafel en een luisterend oor. Een belangrijke aanvulling omdat niet iedere oudere meer mobiel is. Roald heeft de Rietveld academie gedaan, heeft sympathie voor het project en zet zich graag in om dit mini-evenement tot een succes te maken.

Volg ons op

Nieuwsbrief ontvangen?